Yaz ve kış mevsimlerinin araç bakımında olmazsa olmazlarından bir tanesi olan antifriz ürünü seçenekleri ile oldukça dikkat çeker. Doğru bir antifriz ürününü seçerken dikkat edeceğiniz hususlar, aracınızın modeli, markası, büyüklüğünün yanı sıra antifriz ürünün kalitesi ve kullanım alanlarıdır. Raf ömründe kullanılması gereken bir ürün olan antifriz doğru ve düzenli kullanıldığında etkisini aracınıza ve aracınızın motoruna yansıtacaktır.

Antifriz Renklerinin Anlamları Nelerdir?

Antifriz Renklerinin Anlamları Nelerdir?

Antifrizlerin renkli üretilmesinin ilk ve en önemli unsuru; aracınızda oluşabilecek herhangi bir sızıntıda antifrizin renginden dolayı fark edilmesi olacaktır. En çok kullanılan antifriz, kırmızı renkte üretilen antifrizlerdir. Petrol Ofisi antifriz veShell antifrizlerde mevcut olan bu kırmızı renkli ürünlerin kullanım amacı daha düşük bir donma seviyesine sahip olmasıdır. Kış mevsiminde donma derecesinin yüksek seyir ettiği bölgelerde kullanımı oldukça yaygındır.

 LPG’li araçların kırmızı renkteki antifrizleri tercih etmesi önerilir. Organik yapıda olan kırmızı renkli antifrizin mavi renkte olana oranla daha uzun ömürlü olduğu kanıtlanmıştır. Model ve yıl olarak yaşlanmış araçlarda ise mavi renkli antifriz tercih edilir. İnorganik inhibitör eklenerek üretime sunulan yeşil renkteki antifriz ise suyun sertlik derecesinin düşük olduğu bölgelerde kullanımı dikkat çeker. Antifriz için bütçe ayırdıktan sonra litre ve kullanım sıklığına göre bir ürün tercih edilmelidir.  

Shell ve Petrol ofisi antifrizleri uygun fiyatları ve her renk kategorileri ile de her bütçeye hitap eder. Detaylı olarak antifriz fiyatları ise turkoilmarket.com aracılığıyla incelenebilir.

Tags

Comments are closed