Vegan sertifikası nasıl alınır? Vejeteryan sertifikası nasıl alınır? Bu tarz sorulara yönelik olarak cevap arayan kişi sayısı her geçen gün artmaktadır. Veganlar, tüm hayvansal ürünleri dışlamakta ve bu ürünler dışında yer alan, meyve, sebze ve bitkilerden yapılmış ürünleri sıklıkla tüketmektedir. Bir vegan, alışveriş esnasında satın almak istediği ürünü detaylı bir şekilde kontrol edebilir. Ve bu süreç oldukça uzun sürebilmektedir. Bu sürecin daha kolay olabilmesi adına ürünün vegan sertifikasına sahip olması son derece önemli bir faktördür.

Vegan Sertifikası Nasıl Alınır?

Vegan sertifikası alabilmek adına tercih edilebilecek en iyi kuruluşlardan bir tanesi v-mark.org olarak bilinmektedir. Ürünlerinin içeriğinde hayvansal ürün bulunmayan işletmeler bu sertifikaya kolay bir şekilde ulaşabilir. İlgili tüm ayrıntılar https://www.v-mark.org/vegan-sertifikasi/ sayfasında da yer almaktadır. Sertifika alabilmek adına önermiş olduğumuz sitenin sağ üst kısmında yer alan başvuru butonuna tıklayabilirsiniz. Ardından açılan sayfada yer alan başvuru formunu doldurarak başvuruda bulunabilirsiniz.

Vegan Sertifikası Hangi Sektörler İçin Alınabilir?

Yazımızın başlangıcında ve sonrasında gıda sektöründen bahsetmiş olsak da vegan sertifikası farklı sektörler için de alınabilmektedir. Hayvanlar, sadece gıda sektörü için değil, giyim – tekstil, mobilya, temizlik ürünleri, kozmetik gibi çok sayıda farklı alanda da kullanılmaktadır. Bu sebepten dolayı vegan mobilya sertifikası, vegan tekstil sertifikası, vegan kozmetik sertifikası gibi çok sayıda konuda da v-mark.org aracılığıyla başvuru işlemlerini gerçekleştirebilirsiniz. Daha kapsamlı bilgiler için v-mark.org internet sitesini ziyaret edebilirsiniz.

Tags

Comments are closed