Yüzük, aksesuar görevi üstlenerek parmağa takılmaya yarayan bir unsurdur. Daha çok kadınlarda kullanımı yaygın olan yüzük, eski tarihlerde devlet büyüklerinin de parmağında olan bir aksesuardı. Devletlerin gücünü simge eden birçok yüzük tarihe tanıklık etmiştir.

Yüzük Kullanımı Günümüzde Nasıldır?

 Günümüzde evlenen veya nişanlanan çiftler birbirlerine aitliğini simgelemek adına parmaklarına yüzük takmaktadır. Yüzük çiftler arasında, kadın ve erkeğin birbirine olan aşkını, sadakatini ve bağlarını temsil eder. Kadınların yüzük kullanımında şık olma çabasının yanında erkeklerde yüzük kullanımında etkin bir rol oynamaktadır.

VeTesbih

Özellikle kehribar taşlı yüzükler hem erkeklerin hem de kadınların kullanmayı seçtikleri yüzük modelleri arasında yer almaktadır. Sevdiklerimize hediye alırken başvurulan ilk alternatiflerden biride yüzük, kolye olmaktadır. Hem zarifliği hem de bir ömür parmakta taşınacak olması sonsuzluğu da temsil etmektedir.

Yüzük Yapımında Kullanılan Maddeler?

   Eski tarihlerde ağaç yapraklarından yapılan yüzükler modayken; günümüzde yakut, altın, zümrüt ve önemli taş ve madenlerden yapılan yüzükler kullanılmaktadır. Herkesin kendi malzemelerini kullanarak rahatlıkla yapabileceği yüzük modelleri de mevcuttur. Bütçeye göre değişiklik gösteren yüzük modelleri arasında en pahalı yüzükler, pırlanta yüzüklerken her bütçeye uygun gümüş taşlı yüzüklerin kullanımı da yaygındır.      

Günlük yaşamınızda veya özel günlerinizi taçlandıracak birbirinden özel tasarımlı yüzükler için vetesbih.com internet sitesini ziyaret etmeyi unutmayınız. Erkek ve kadınlar için hazırlanmış birbirinden değerli bileklik, kolye ve yüzük, tesbih, rahle seti çeşitleriyle; güvenilir alışveriş için web sitemizi ziyaret edebilirisiniz.

Tags

Comments are closed